3 porcje
1 kolba kukurydzy
1 średniej wielkości cukinia (300 g)
4 młode marchewki
2 młode pietruszki
3 - 4 łodygi selera naciowego
2 łyżki oliwy
150 g bezglutenowej kiełbasy drobiowej, kiełbasa szlachecka firma Konspol
1 łyżka bezglutenowego bulionu warzywnego w proszku
1 + 1/3 łyżeczki suszonego oregano
sól i pieprz do smaku
1200 ml wody
Warzywa umyj. Kukurydzę pokrój w grube plastry, cukinię w duże kawałki. Seler pokrój w plasterki. Pietruszkę i marchewkę obierz, pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w plastry. W garnku umieść wszystkie warzywa oprócz cukinii, dodaj kiełbasę, wodę, oliwę i bulion w proszku. gotuj 20 minut. dodaj cukinię i oregano, gotuj kolejne 10 minut. Kukurydza - jadalna zewnętrzna żółta część.
3 servings
1 corn
1 medium zucchini (300 g)
4 young carrots
2 young parsley
3 - 4 stalks celery
2 tablespoons of oil
150 g of gluten-free chicken sausage, the company Konspol
1 tablespoon of gluten-free vegetable broth powder
1 + 1/3 teaspoon of dried oregano
salt and pepper to taste
1200 ml water
Wash vegetables. Cut corn into thick slices, zucchini into large pieces. Cut celery into slices. Peel parsley and carrot, cut into slices. Cut sausage into slices. In a saucepan, place all vegetables except zucchini, add the sausage, water, oil and broth powder. Cook soup 20 minutes. Add zucchini and oregano, cook 10 minutes more. Edible part of corn - yellow part, not center.