5 solonych matiasów (śledź), 500 g (scroll down to the English version)
5 jajek
1 mały por
220 g kukurydzy z puszki
4 łyżki rodzynek
250 g mrożonego groszku
250 g mrożonej marchewki, pokrojona w kostkę
350 g ananasa z puszki
natka pietruszki do dekoracji
5 łyżek majonezu bezglutenowego
4 łyżki mleka
Mleko wymieszaj z majonezem. Śledzia mocz w wodzie przez godzinę, odcedź. Jajka ugotuj na twardo. Żółtka posiekaj drobno, także białka posiekaj drobno. Groszek i marchewkę gotuj w wodzie z dwiema szczyptami soli, 10 minut, odcedź. Śledzia pokrój w kostkę. Por pokrój w drobną kostkę. Ananasa pokrój w kawałki. W misce układaj kolejno, żółtka, 1/3 porcji śledzia, por, połowę majonezu, kukurydzę, 1/3 porcji śledzia, rodzynki, groszek i marchewkę, ananasa, resztę śledzia, majonez oraz białka. Udekoruj natką pietruszki.
5 salted matias (herring), 500 g
5 eggs
1 small leek
220 g of canned corn
4 tablespoons of raisins
250g frozen peas
250 g frozen carrots, diced
350 g canned pineapple
parsley for decoration
5 tablespoons gluten-free mayonnaise
4 tablespoons milk
Mix milk with mayonnaise. Soak herring in water for an hour, drain. Boil eggs. Finely chop the egg yolks, chop the egg whites finely too. Cook peas and carrots in water with two pinches of salt, 10 minutes, then drain. Cut herring into cubes. Cut leek into small cubes. Cut pineapple into pieces. In a bowl, put successively one by one: egg yolks, 1/3 portion of herring, leek, half of the mayonnaise, corn, 1/3 portion of herring, raisins, peas and carrots, pineapple, the rest of herring, mayonnaise and egg whites. Decorate (garnish) with parsley.
5 eggs
1 small leek
220 g of canned corn
4 tablespoons of raisins
250g frozen peas
250 g frozen carrots, diced
350 g canned pineapple
parsley for decoration
5 tablespoons gluten-free mayonnaise
4 tablespoons milk
Mix milk with mayonnaise. Soak herring in water for an hour, drain. Boil eggs. Finely chop the egg yolks, chop the egg whites finely too. Cook peas and carrots in water with two pinches of salt, 10 minutes, then drain. Cut herring into cubes. Cut leek into small cubes. Cut pineapple into pieces. In a bowl, put successively one by one: egg yolks, 1/3 portion of herring, leek, half of the mayonnaise, corn, 1/3 portion of herring, raisins, peas and carrots, pineapple, the rest of herring, mayonnaise and egg whites. Decorate (garnish) with parsley.