dwie porcje. koszt 6,50 zł.(scroll down to English version)
280 g jogurtu greckiego
1 + 1/2 - 2 łyżki miodu
1 owoc kaki (inaczej persymona, szaron) lub 1/2 dużego mango (kaki na promocji 1,90 zł za sztukę)
2 banany (w promocji 3 zł za kg)
plasterki kiwi do dekoracji (80 gr za sztukę)
Jogurt grecki wymieszaj dokładnie z miodem. Przełóż do pucharków. Kaki i banany obierz, pokrój na kawałki. Zmiksuj owoce w blenderze na puree. Masę owocową połóż na warstwie jogurtu. Udekoruj plasterkami kiwi. Możesz podawać schłodzone.
Link - Owoc kaki czyli persymony… Zabija komórki rakowe.
two servings
280g Greek yoghurt
1 + 1/2 - 2 tablespoons honey
1 kaki fruit or 1/2 large mango
2 bananas
sliced kiwi fruit for decoration
Mix Greek yogurt with honey thoroughly. Transfer yogurt to cups. Peel kaki and banana, cut into pieces. Mix fruit in a blender to puree. Put fruit puree (mass) on a layer of yogurt. Decorate desser with slices of kiwi. You can serve chilled.