Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

sobota, 25 października 2014

Deser jogurtowy z kaki i bananem. Yogurt dessert with kaki (persimmon) and banana.


dwie porcje. koszt 6,50 zł.(scroll down to English version)
280 g jogurtu greckiego
1 + 1/2 - 2 łyżki miodu
1 owoc kaki (inaczej persymona, szaron) lub 1/2 dużego mango (kaki na promocji 1,90 zł za sztukę)
2 banany (w promocji 3 zł za kg)
plasterki kiwi do dekoracji (80 gr za sztukę)

Jogurt grecki wymieszaj dokładnie z miodem. Przełóż do pucharków. Kaki i banany obierz, pokrój na kawałki. Zmiksuj owoce w blenderze na puree. Masę owocową połóż na warstwie jogurtu. Udekoruj plasterkami kiwi. Możesz podawać schłodzone.

Link - Owoc kaki czyli persymony… Zabija komórki rakowe.

two servings
280g Greek yoghurt
1 + 1/2 - 2 tablespoons honey
1 kaki fruit or 1/2 large mango
2 bananas
sliced ​​kiwi fruit for decoration

Mix Greek yogurt with honey thoroughly. Transfer yogurt to cups. Peel kaki and banana, cut into pieces. Mix fruit in a blender to puree. Put fruit puree (mass) on a layer of yogurt. Decorate desser with slices of kiwi. You can serve chilled.