Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

niedziela, 3 września 2023

Surówka z cukinii. Zucchini salad.

 




/scroll down to English version/

3 małe cukinie
sól, około 1 łyżeczki
200 g sera feta
3 łyżki posiekanego koperku
2 duże ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek

Cukinię zetrzyj na dużych oczkach, posyp solą, wymieszaj. Odstaw na 2 godziny, cukinia puści soki.
Odlej sok z cukinii. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek, ser feta, oliwę i dopraw pieprzem, wymieszaj. Odstaw na pół godziny.


3 small zucchini
salt, about 1 tsp
200 g of feta cheese
3 tablespoons of chopped dill
2 large cloves of garlic
2 tablespoons of olive oil

Grate zucchini on large holes, sprinkle with salt, mix. Set aside for 2 hours, the zucchini will release their juices. Drain the zucchini juice. Add garlic squeezed through a press, dill, feta cheese, olive oil and season with pepper, mix. Leave for half an hour.

Baton czekoladowy z bakaliami. Chocolate bar with nuts and dried fruit.

 


/scroll down to English version/

200 g deserowej czekolady
kilkanaście daktyli
bezglutenowe masło orzechowe
orzechy włoskie, drobno posiekane

Na blaszce wyłożonej pergaminem rozłóż daktyle.
Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej. Polej nią daktyle. Na wierzch rozłóż masło orzechowe i posyp orzechami. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Połam na kawałki przed podaniem.

200 g of dark chocolate
several dates
gluten-free peanut butter
walnuts, finely chopped

Place dates on a baking sheet lined with parchment paper.
Melt the chocolate on a water bath. Pour it over the dates. Spread peanut butter on top and sprinkle with nuts. Put in the fridge for 2 hours. Break it into pieces before serving.