90 - 100 g rukoli
2 pomarańcze, obrane i podzielone na cząstki
3 duże buraki
100 g sera typu bałkańskiego
1/2 czerwonej cebuli, pokrojona w krążki
3 łyżki pestek dyni
sól, pieprz
1 łyżka oliwy
1 łyżka czerwonego octu winnego
Dressing:
3 łyżki oliwy
1 + 1/2 łyżki czerwonego octu winnego (możesz zastąpić sokiem z cytryny)
1 łyżka miodu
pieprz do smaku
Buraki obierz, pokrój na kawałki. Przełóż na blachę do pieczenia, skrop mieszanką oliwy i octu winnego, dopraw solą i pieprzem, Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza z termoobiegiem przez 30 - 40 minut aż będą miękkie. (kupiłam ugotowane buraki w Lidl, pokroiłam na kawałki, skropiłam oliwą z octem winnym, odstawiłam na pół godziny). Wszystkie składniki dressingu połącz ze sobą, wymieszaj dokładnie na gładki sos. Dopraw pieprzem. Rukolę wymieszaj z 3 - 4 łyżkami dressingu, wmasuj dressing w rukolę. Przełóż rukolę na talerze. Ułóż buraki, pomarańczę, ser, plasterki cebuli, posyp pestkami dyni. Podawaj od razu.
Two servings.
90 - 100 g of arugula
2 oranges, peeled and divided into pieces
3 large beets
100 g of Balkan cheese
1/2 red onion, sliced into rings
3 tablespoons of pumpkin seeds
salt and pepper
1 tablespoon of oil
1 tablespoon of red wine vinegar
Dressing:
3 tablespoons of oil
1 + 1/2 tablespoons of red wine vinegar
1 tablespoon of honey
pepper to taste
Peel beets, cut into pieces. Transfer to a baking sheet, sprinkle with a mixture of olive oil and vinegar, season with salt and pepper. Bake in oven preheated to 180 degrees Celsius with air flow for 30 - 40 minutes until soft. (I bought cooked beets, chopped into pieces, sprinkled with olive oil and vinegar, let stand for half an hour). Connect all the dressing ingredients together, mix thoroughly to a smooth sauce. Season with pepper. Mix arugula with 3 - 4 tablespoons of dressing, rub (massage) dressing in the rocket. Put the arugula on plates. Top with beetroots, orange, goat cheese, sliced onions, sprinkle with pumpkin seeds. Serve immediately.
Recipe from: flourishingfoodie.com