Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
środa, 27 maja 2015
Tortellini z szparagami, pomidorami i pesto. Tortellini with asparagus, tomatoes and pesto. Gluten-free.
1 opakowanie tortellini, bezglutenowe firmy Schär
8 zielonych szparag
3 - 4 pomidory
3 łyżki pesto kalarepowo - bazyliowe, przepis tutaj: http://.../2015/05/pesto-kohlrabi-basil.html
Odetnij 2 cm szparag od dołu, jeżeli jest twarde łyko obierz do połowy wysokości. Do dużej patelni wlej wodę na wysokość 3 cm, zagotuj, włóż szparagi i gotuj przez 5 minut pod przykryciem. Odstaw patelnię na bok, odkryj i pozostaw szparagi na 5 minut w gorącej wodzie, potem odlej wodę. Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Tortellini ugotuj w wodzie z dwiema szczyptami soli, gotuj 3 - 4 minuty. Odcedź. Wymieszaj ciepłe szparagi z pesto, dodaj szparagi i pomidor, delikatnie wszystko wymieszaj.
1 package of tortellini, gluten-free, Schär company
8 green asparagus
3 - 4 tomatoes
3 tablespoons of kohlrabi basil pesto, recipe here: http://.../2015/05/pesto-kohlrabi-basil.html
Cut the asparagus 2 cm from the bottom, if they have hard bark peel them halfway up. Pour water into a large pan to a height of 3 cm, boilwater then put the asparagus and cook for 5 minutes, covered. Remove the pan from the heat, leave the asparagus for 5 minutes in hot water uncovered, then drain off. Wash tomatoes and cut into cubes. Cook tortellini in water with two pinches of salt, cook 3 - 4 minutes. Drain. Mix warm asparagus with pesto, add the asparagus and the tomatoes, gently mix everything.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz