200 g serka homogenizowanego naturalnego
200 g śmietany kremówki 30%
7 czubatych łyżek granoli bezglutenowej z przepisu granola z orzechami, suszoną wiśnią i karmelizowanymi jabłkami
1 duże jabłko, obrane i pokrojone w kostkę
1 awokado, obrane i pokrojone w kostkę
niesłodzone płatki kokosa do posypania
Ubij śmietanę i wymieszaj z serkiem. Granolę wymieszaj z jabłkiem i awokado. W naczyniu umieść dwie łyżki masy serowo śmietanowej, na to trzy łyżki granoli z owocami, ponownie masę serową i resztę granoli z owocami. Posyp płatkami kokosa.
200 g of natural homogenized cheese
200 g heavy cream 30%
7 heaped tablespoons of gluten-free granola from recipe granola with nuts, dried cherry and caramelized apples
1 large apple, peeled and diced
1 avocado, peeled and diced
unsweetened coconut flakes to sprinkle
Whisk cream and mix with the cheese. Mix granola with apple and avocado. In a goblet, place two tablespoons of the cream cheese mass, than three tablespoons of granola with fruit, again the rest of the cheese mass and the granola with the fruit. Sprinkle with coconut flakes.