150 g makaronu bezglutenowego, małe muszelki*
1/2 dużego pora – biała część, pokrojony w drobną kostkę
200 g kukurydzy z puszki
3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w małą kostkę
280 g szynki pokrojonej w kostkę
3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY).
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. Do makaronu dodaj kukurydzę, jajko, szynkę i por. Wszystko wymieszaj z majonezem i dopraw solą i pieprzem.
3 servings
150 g of gluten-free pasta, small shells *
1/2 large leek - white part, cut into small cubes
200 g of canned corn
3 hard-boiled eggs, cut into small cubes
280 g diced ham
3 tablespoons of finely chopped chives
3 tablespoons of mayonnaise
salt and pepper
* I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).
Cook pasta in salted water according to package directions, drain. To the cooked pasta, add the corn, egg, ham and leek. Mix all with mayonnaise, season with salt and pepper.