2 piersi z kurczaka
przyprawa: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, firma Kamis
słodka papryka
suszona natka pietruszki
sól, świeżo zmielony pieprz
1/2 melona
100 g borówek
90 g szpinaku
oliwa do smażenia
Dressing:
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka soku z cytryny
1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Wszystkie składniki dressingu połącz ze sobą i wymieszaj. Kurczaka dopraw solą i pieprzem, posyp przyprawą z suszonymi pomidorami, natką pietruszki i słodką papryką. Odstaw na pól godziny. Szpinak umyj i osusz, przełóż na talerze, polej dressingiem. Melona obierz i pokrój w kliny. Kurczaka usmaż na oliwie, około 10 minut. Kurczaka, melona i borówki połóż na szpinaku.
2 chicken breasts
spice: dried tomatoes with garlic and basil, the company Kamis
sweet pepper (paprika)
dried parsley
salt, freshly ground pepper
1/2 melon
100 g of huckleberries
90 g of spinach
oil for frying
Dressing:
3 tablespoons of Greek yogurt
1 teaspoon of lemon juice
1/3 teaspoon of granulated garlic
1 teaspoon of spices: dried tomatoes with garlic and basil
Sombine all dressing ingredients together and mix. Season chicken with salt and pepper, sprinkle with dried tomatoes spice, parsley and paprika. Let stand for half an hour. Wash and dry a spinach, put on plates, pour over the dressing. Peel melon and cut into wedges. Fry chicken in olive oil, about 10 minutes. Put chicken, melon and blueberries on the spinach.