260 - 300 g marchewki, pokrojonej w kostkę, ugotowana lub kupna konserwowa
4 - 5 średniej wielkości ogórki kiszone
4 jajka
1 cebula
1 duże jabłko
2 łyżeczki cukru
5 płaskich łyżek bezglutenowego majonezu
3 płaskie łyżki bezglutenowej musztardy
sól i pieprz do smaku
do dekoracji:
2 łyżki bezglutenowego majonezu
1 łyżka mleka
1 jabłko, pokrojone w kliny
natka pietruszki
Ziemniaki ugotuj, odcedz i odstaw do ostygnięcia. Ugotuj jajka na twardo. Ogórki kiszone i cebulę pokrój w kostkę. Zimne jajka i ziemniaki też pokrój w kostkę. Na końcu pokrój jabłko w kostkę. W misce wymieszaj ziemniaki, jajka, marchewkę, ogórki kiszone, cebulę, jabłko, majonez i musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dwie łyżki majonezu wymieszaj z mlekiem, posmaruj wierzch sałatki, udekoruj jabłkiem i listkami natki pietruszki.
7 - 8 medium sized potatoes
260 - 300 g of cooked carrots, diced
4 - 5 medium sized pickled cucumbers (in salt)
4 eggs
1 onion
1 large apple
2 teaspoons of sugar
5 level tablespoons of gluten-free mayonnaise
3 level tablespoons of gluten-free mustard
salt and pepper to taste
for decoration:
2 tablespoons of gluten-free mayonnaise
1 tablespoon of milk
1 apple, cut into wedges
parsley
Boil the potatoes, drain and set aside to cool. Cook hard-boiled eggs. Cut pickles and onions into cubes. Cut also cold eggs and potatoes into cubes. At the end cut apple into cubes. In a bowl mix potatoes, eggs, carrots, pickled cucumbers, onion, apple, mayonnaise and mustard. Season salad to taste with salt and pepper. Mix two tablespoons of mayonnaise with milk, brush the top of the salad, garnish with apple and parsley leaves.