/scroll down to English version/
Dla 2 osób.
100 g świeżego szpinaku
450 g truskawek, jeżeli są duże pokrój na połówki
1 awokado, pokrojone w kostkę
80 g sera koziego feta, opcjonalnie
16 migdałów
Dressing:
2 łyżki wegańskiego majonezu
4 łyżki jogurtu kokosowego lub koziego
1 1/2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżeczki ziaren maku
Wszystkie składniki dressingu wymieszaj razem dokładnie, odstaw na pół godziny. Szpinak umyj, przełóż na talerz. Awokado pokrój w kostkę. Truskawki, awokado i migdały ułóż na szpinaku. Wszystko polej dressingiem. Podawaj od razu.
2 servings
100 grams fresh spinach
450 g of strawberries, if they are large slice them in half
1 avocado, diced
80 g feta goat cheese, optionally
16 almonds
Dressing:
2 tablespoons vegan mayonnaise
4 tablespoons coconut or goat yogurt
1 1/2 tablespoons cane sugar
2 tablespoons lemon juice
3 teaspoons poppy seeds
Mix all dressing ingredients thoroughly, let stand for half an hour. Wash spinach, put on a plate. Cut avocado into cubes. Place strawberries, avocados and almonds on the spinach. Pour the dressing over all. Serve salad immediately.