/scroll down to English version/
10 - 11 sztuk
250 ml puree z dyni
szczypta barwnika spożywczego kolor pomarańczowy
180 ml ciepłego mleka
1 jajko
50 g roztopionego masła, przestudzone
60 g cukru
szczypta soli
150 g bezglutenowej mąki gryczanej
120 g bezglutenowej mąki z komosy ryżowej
270 g bezglutenowej skrobi kukurydzianej
120 g bezglutenowej mąki ryżowej
33 g świeżych drożdży
lukier
sok z połowy cytryny
kilka łyżek cukru pudru
Drożdże pokrusz, dodaj 3 łyżki mleka, 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru, dokładnie wymieszaj. Odstaw do wyrośnięcia.
Mąkę wymieszaj z resztą mlekiem, cukrem, jajkiem, mąką, puree dyniowym, barwnikiem spozywczym i szczyptą soli, dobrze zagnieć ciasto. Dodaj wyrośnięte drożdże, wymieszaj dokładnie ciasto. Na koniec dodaj roztopione masło i dokładnie wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na godzinę, aż ciasto wyrośnie. Ponownie szybko wyrób ciasto, podziel na 10 - 11 części, uformuj kule i sznurkiem uformuj małe dynie. Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem i odstaw do wyrośnięcia na około 30 minut. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem, piecz 25 minut. Wyjmij z piekarnika bułeczki i odstaw do ostygnięcia. Usuń delikatnie sznurek, udekoruj orzechem i polukruj.
10 - 11 pieces
250 ml of pumpkin puree
pinch of food coloring - orange
180 ml of warm milk
1 egg
50 g of melted butter, cooled
60 g of sugar
pinch of salt
150 g of gluten-free buckwheat flour
120 g of gluten-free quinoa flour
270 g of gluten-free corn starch
120 g of gluten-free rice flour
33 g of fresh yeast
frosting
the juice of half a lemon
a couple of tablespoons of icing sugar
Crush the yeast, add 3 tablespoons of milk, 1 tablespoon of flour and 1 tablespoon of sugar, mix thoroughly. Set aside to rise.
Mix the flour with the rest of the milk, sugar, egg, flour, pumpkin puree, food coloring and a pinch of salt, knead the dough well. Add the grown yeast, mix the dough thoroughly. Finally, add the melted butter and knead the dough thoroughly. Set aside in a warm place for an hour, until the dough rises. Knead the dough again quickly, divide into 10-11 parts, form balls and string into small pumpkins. Transfer to a baking sheet lined with parchment paper and leave to rise for about 30 minutes. Bake in an oven preheated to 170 degrees Celsius with air flow, bake for 25 minutes. Remove the buns from the oven and set aside to cool. Remove the string gently, decorate with walnut and frost it.
Mix the flour with the rest of the milk, sugar, egg, flour, pumpkin puree, food coloring and a pinch of salt, knead the dough well. Add the grown yeast, mix the dough thoroughly. Finally, add the melted butter and knead the dough thoroughly. Set aside in a warm place for an hour, until the dough rises. Knead the dough again quickly, divide into 10-11 parts, form balls and string into small pumpkins. Transfer to a baking sheet lined with parchment paper and leave to rise for about 30 minutes. Bake in an oven preheated to 170 degrees Celsius with air flow, bake for 25 minutes. Remove the buns from the oven and set aside to cool. Remove the string gently, decorate with walnut and frost it.