Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

wtorek, 5 marca 2024

Tartaletki z mięsem mielonym. Tartlets with minced meat.

 




/scroll down to English version/

5 sztuk

500 g mięsa mielonego, wieprzowego
3 jajka
100 ml mleka
4 płaskie łyżki bezglutenowej buki tartej
100 g startego żółtego sera
kilka pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż boki i spód kokilek mięsem mielonym. Do każdej kokilki wsyp żółty ser i dodaj pomidorki koktajlowe.
Dwa jajka wymieszaj z mlekiem, dopraw solą. Masę jajeczną przelej do kokilek, posyp szczypiorkiem. Piecz 25 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni Celsjusza z teromoobiegiem.

5 pieces

500 g of minced pork
3 eggs
100 ml of milk
4 flat tablespoons of gluten-free breadcrumbs
100 g of grated yellow cheese
a few cherry tomatoes, cut in half
salt and pepper to taste
chives

Mix minced meat with one egg and breadcrumbs, season with salt and pepper. Line sides and bottom of the ramekins with minced meat. Pour yellow cheese into each ramekin and add cherry tomatoes.
Mix two eggs with milk, season with salt. Pour the egg mixture into ramekins and sprinkle with chives. Bake for 25 minutes in a preheated oven at 170 degrees Celsius with air flow.