450 g mrożonej brukselki (scroll down to the English version)
2 marchewki
2 duże ziemniaki
1 pietruszka, korzeń
2 duże łodygi selera naciowego
230 - 250 g wędzonego boczku
4 łyżki suszonej żurawiny
1 łyżka bezglutenowego bulionu warzywnego w proszku
1 łyżeczka suszonej cebuli
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
1400 ml wody
Warzywa umyj. Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Seler pokrój w plasterki. Boczek pokrój w kostkę. W garnku umieść boczek, warzywa (oprócz brukselki),dodaj wodę i oliwę. Gotuj zupę około 15 minut. Dodaj, brukselkę, bulion w proszku, suszoną cebulę, przyprawy i żurawinę. Gotuj zupę kolejne 15 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
450 g of frozen Brussels sprouts
2 carrots
2 large potatoes
1 parsley root
2 large celery stalks
230 - 250 g of smoked bacon
4 tablespoons of dried cranberries
1 tablespoon of gluten-free vegetable broth powder
1 teaspoon of dried onions
1 teaspoon of dried oregano
1 teaspoon of dried parsley
2 tablespoons of oil
salt and pepper
1400 ml of water
Wash vegetables. Peel potatoes, parsley and carrots, cut them into cubes. Cut celery into slices. Cut bacon into cubes. In a saucepan place the bacon, vegetables (except brussels sprouts), add water and oil. Cook the soup for about 15 minutes. Add brussels sprouts, broth powder, dried onions, spices and cranberries. Cook the soup 15 minutes more. Season with salt and pepper to taste.