160 - 200 g wędzonych, suszonych śliwek
60 g suszonych jabłek
60 g suszonych gruszek
100 g rodzynek
4 płaskie łyżki miodu
2 laski cynamonu
8 goździków
1750 ml wody
Suszone owoce zalej 1750 ml wody, dodaj cynamon i goździki. Odstaw na 2 godziny. Potem gotuj kompot 1 godzinę pod przykryciem, na małym ogniu. Najlepiej podawać kompot lekko ciepły, po kilku godzinach od ugotowania. Przechowuj w lodówce.
This dish is served on Christmas Eve.
160 - 200 g smoked dried plums
60 g dried apples
60 g dried pears
100 g raisins
4 flat tablespoons honey
2 cinnamon sticks
8 cloves
1750 ml water
Dried fruit pour with 1750 ml of water, add cinnamon and cloves. Leave for 2 hours. Then cook compote 1 hour under cover on low heat. Serve the compote slightly warm, a few hours after cooking. Store in a fridge.
60 g dried apples
60 g dried pears
100 g raisins
4 flat tablespoons honey
2 cinnamon sticks
8 cloves
1750 ml water
Dried fruit pour with 1750 ml of water, add cinnamon and cloves. Leave for 2 hours. Then cook compote 1 hour under cover on low heat. Serve the compote slightly warm, a few hours after cooking. Store in a fridge.