2 - 3 kalarepy + liście
2 duże ziemniaki
3 marchwie
1 pietruszka
2 - 3 łodygi selera naciowego
400 g mięsa wieprzowego
60 ml śmietany 30%
1 łyżka bulionu warzywnego, bezglutenowego w proszku
3/4 łyżki suszonej natki pietruszki
2 łyżki oliwy
sól
świeżo zmielony pieprz
Kalarepę, ziemniaki i pietruszkę obierz, pokrój w kostkę. Marchew obierz i pokrój w plasterki. Seler umyj i pokrój w plasterki. W garnku umieść warzywa (nie dodawaj liści kalarepy) i mięso, zalej wodą, dodaj oliwę i bulion w proszku. Gotuj wszystko około 20 minut. Liście kalarepy umyj, pokrój w paski i dodaj do zupy. Dodaj natkę pietruszki i dopraw zupę solą i pieprzem, gotuj kolejne 10 minut. Dodaj śmietanę i wymieszaj, wyłącz palnik. Przed podaniem podziel mięso na części.
2 - 3 kohlrabi + leaves of kohlrabi
2 large potatoes
3 carrots
1 parsley
2 - 3 stalks of celery
400 g pork
60 ml of 30% cream
1 tablespoon of gluten-free vegetable broth powder
3/4 tablespoons of dried parsley
2 tablespoons of olive oil
salt
freshly ground pepper
Peel kohlrabi, potatoes and parsley, cut into cubes. Peel carrots and cut into slices. Wash celery and cut into slices. In a saucepan, put vegetables (do not add the leavesof kohlrabi) and meat, pour water, add the olive oil and broth powder. Cook everything for about 20 minutes. Wash leaves of kohlrabi, cut into strips and add to the soup. Add parsley and season the soup with salt and pepper and cook 10 minutes more. Add the cream and stir, turn off the burner. Before serving, divide the meat into pieces.