8 kotletów mielonych
600 g mięsa mielonego wieprzowego
1 średniej wielkości cebula, pokrojona w drobna kostkę
2 ząbki czosnku, drobno pokrojony
2 czubate łyżki bezglutenowej bułki tartej
1 jajko
2 łyżeczki suszonego tymianku
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
bezglutenowa bułka tarta do obtoczenia
Buraczki
4 duże buraki (800 g)
1 1/2 - 2 łyżki octu
3 łyżki oliwy
2 łyżeczki cukru
sól i pieprz do smaku
Buraki obierz, pokrój w ćwiartki i piecz w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem przez 30 minut. Schłodzone buraczki zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj oliwę, ocet i cukier, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj cebulkę i czosnek, podsmaż na złoty kolor. Mięso mielone połącz z usmażoną cebulką i czosnkiem, bułką tartą, jajkiem i tymiankiem, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Z mięsa mielonego uformuj 8 kotletów mielonych (kule). Kotlety mielone obtocz w bułce tartej. Smaż na oliwie, aż przyrumieni się mięso z obu stron, potem podlewaj wodą. Smaż około 30 - 40 minut. Powstały sos dopraw solą do smaku.
8 meatballs
600 g of minced pork
1 medium onion, cut into small cubes
2 cloves of garlic, finely chopped
2 heaped tablespoons of gluten-free bread crumbs
1 egg
2 teaspoons of dried thyme
salt and freshly ground pepper to tastegluten-free bread crumbs to rounding
Beets
4 large beets (800 g)
1 1/2 - 2 tablespoons of vinegar
3 tablespoons of oil
2 teaspoons of sugar
salt and pepper to taste
Peel beets, cut into quarters and bake at 180 degrees Celsius with air flow for 30 minutes. Grate chilled beetroot using big holes. Add oil, vinegar and sugar, mix well. Season with salt and pepper.
In a skillet, heat the tablespoon of oil, add onions and garlic and fry until golden brown. Combine minced meat with fried onions and garlic, breadcrumbs, egg and thyme, mix thoroughly. Season with salt and pepper. Form 8 meatballs from minced meat. Coat the meatballs with bread crumbs. Fry the meat in oil until brown on both sides, then pour water several times. Fry for 30 - 40 minutes. Season the sauce with salt to taste.
600 g of minced pork
1 medium onion, cut into small cubes
2 cloves of garlic, finely chopped
2 heaped tablespoons of gluten-free bread crumbs
1 egg
2 teaspoons of dried thyme
salt and freshly ground pepper to tastegluten-free bread crumbs to rounding
Beets
4 large beets (800 g)
1 1/2 - 2 tablespoons of vinegar
3 tablespoons of oil
2 teaspoons of sugar
salt and pepper to taste
Peel beets, cut into quarters and bake at 180 degrees Celsius with air flow for 30 minutes. Grate chilled beetroot using big holes. Add oil, vinegar and sugar, mix well. Season with salt and pepper.
In a skillet, heat the tablespoon of oil, add onions and garlic and fry until golden brown. Combine minced meat with fried onions and garlic, breadcrumbs, egg and thyme, mix thoroughly. Season with salt and pepper. Form 8 meatballs from minced meat. Coat the meatballs with bread crumbs. Fry the meat in oil until brown on both sides, then pour water several times. Fry for 30 - 40 minutes. Season the sauce with salt to taste.