Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
sobota, 6 lutego 2016
Czerwona kapusta z jabłkiem i mandarynkami. Red cabbage with apple and tangerine.
1 główka czerwonej kapusty
3 łyżki octu
3 łyżki cukru
5 łyżek oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia
1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę
sól, pieprz
4 mandarynki, podzielone na cząstki
2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
Kapustę poszatkuj, zalej wodą i gotuj 15 minut. Odcedź. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj cebulkę i smaż aż zrobi się szklista. Dodaj cebulę z oliwą, ocet i cukier do kapusty, wymieszaj dokładnie. Dopraw solą i pieprzem, duś około 5 minut. Na koniec dodaj jabłka i mandarynki, ponownie wymieszaj. Podawaj na ciepło.
1 head of red cabbage
3 tablespoons of vinegar
3 tablespoons of sugar
5 tablespoons of olive oil, extra virgin
1 red onion, diced
salt, pepper
4 tangerine, divided into segments
2 apples, peeled and diced
Shredded cabbage, pour water and simmer 15 minutes. Drain. In a skillet, heat olive oil, add onion and cook until it is glassy. Add the onion with olive oil, vinegar and sugar to the cabbage, mix thoroughly. Season with salt and pepper and simmer about 5 minutes. Finally, add the apples and tangerine, mix again. Serve warm.
Subskrybuj:
Posty (Atom)