12 sztuk
200 g białej czekolady
100 g gorzkiej czekolady, minimum 60% kakao
1 dojrzałe awokado, ugniecione na papkę
2 łyżeczki matcha w proszku
4 łyżeczki cukru pudru
alergeny: mleko, kakao, lecytyna sojowa
Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej. Lekko przestudź. Dodaj awokado i dokładnie wymieszaj składniki. Wstaw masę czekoladową do lodówki na 2 godziny. Z schłodzonej masy formuj gładkie kulki. Obtocz trufle w mieszance matcha i cukier puder. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Przed podaniem ponownie obtocz w mieszance matcha cukier puder, możesz powtórzyć (trzy razy obtoczyć). Przechowuj w zamkniętym naczyniu w lodówce.
See also:
12 truffles
200 g of white chocolate
200 g of dark chocolate, minimal amount of cocoa = 60 %
1 ripe avocados, mushed
2 teaspoon of matcha
4 teaspoon of icing sugar
allergens: milk, cocoa, soy lecithin
Melt chocolate on a water bath. Slightly cool. Add mushed avocado and mix the ingredients thoroughly. Put avocado chocolate mass in the fridge for 2 hours. Form smooth balls from the cooled mass. Dredge(coat) truffles in matcha icing sugar mix. Put in the fridge for 12 hours. Before serving dredge again in matcha sugar mix, you can repeat it (three times dredge). Stored in a air tight container in fridge.