Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

poniedziałek, 6 kwietnia 2020

Naleśniki budyniowe, bezglutenowe. Gluten-free Pudding Pancakes.


/scroll down to English version/
10 - 12 sztuk
200 ml mleka kokosowego, minimum 80% 
200 ml wody
2 jajka
3 łyżki oliwy
140 g bezglutenowej mąki z ciecierzycy
100 g bezglutenowej mąki ryżowej
2 bezglutenowe śmietankowe budynie bez cukru (2x45 g), śmietankowy lub waniliowy

oliwa do smażenia

W misce wymieszaj mleko, wodę, jajka i oliwę. Dodaj mąkę i budyń, dokładnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny. Naleśniki smaż na oliwie. Przed smażeniem wymieszaj ciasto. Podawaj z ulubioną konfiturą.


10 - 12 pieces
200 ml coconut milk, minimum 80%
200 ml water
2 eggs
3 tablespoons oil
140 g gluten-free chickpea flour
100 g gluten-free rice flour
2 gluten-free puddings without sugar (2x45 g),
cream or vanilla

oil for frying

Mix milk, water, eggs and oil in a bowl. Add flour and pudding, mix thoroughly. Let stand for half an hour. Fry pancakes in oil.
Mix the dough before frying. Serve with your favorite jam.