Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

niedziela, 14 czerwca 2015

Deser - sernik orzechowy bez pieczenia. Dessert - no bake peanuts cheesecake.



3 porcje
5 czekoladowych ciastek bezglutenowych*
250 g sera ricotta
4 łyżki masła orzechowego bez soli, bez cukru
200 ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru

3 bezglutenowe ciastka czekoladowe do dekoracji 
*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY). 

Ciastka pokrusz, przełóż do pucharków (odłóż dwie łyżki do dekoracji). Masło orzechowe wymieszaj z serem ricotta i łyżką cukru pudru, połóż na ciastkach. Śmietanę z łyżką cukru ubij na sztywną pianę. Umieść na wierzchu,  posyp resztą pokruszonych ciastek i udekoruj całym ciastkiem.

3 servings
5 gluten-free chocolate cookies*
250 g of ricotta cheese
4 tablespoons of peanut butter without salt, without sugar
200 ml of 30% cream
2 tablespoons of icing sugar

3 gluten-free chocolate cakes for decoration

* I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).  
  
Break/crush cookies, put into the cups (leave two tablespoons for decoration). Mix peanut butter with ricotta and one tablespoon of icing sugar, put on crushed cookies. Whisk stiffly cream with a tablespoon of icing sugar. Put the cream on tops, sprinkle with the rest of the crushed cookies and decorate the whole cookies.