/scroll down to English version/
3 - 4 porcje
1 1/2 dużego korzenia selera (900 g)
500 g ziemniaków
2 - 3 łyżki oliwy
1 cebula, obrana i pokrojona w kostkę
3 ząbki czosnku, drobno posiekany
1300 ml bezglutenowego bulionu (1300 ml gorącej wody i 1 łyżka bezglutenowego bulionu w proszku)
1 liść laurowy
1/8 - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
sól i pieprz do smaku
2 gałązki koperku, łodygi usunąć
1 pęczek natki pietruszki (10 gałązek), łodygi usunąć
Ziemniaki i seler obierz, pokrój w dużą kostkę. W głębokim garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i smaż, aż będzie złota. Dodaj czosnek i smaż około minuty. Dolej bulion, dodaj ziemniaki, seler, liść laurowy i pieprz cayenne. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, około 10 - 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Wyjmij liść laurowy. Dodaj natkę pietruszki i koperek, zblenduj wszystko. Dopraw zupę solą i pieprzem.
3 - 4 servings
1 1/2 large celery root (900 g)
500 g potatoes
2 - 3 tablespoons oil
1 onion, peeled and diced
3 garlic cloves, finely chopped
1300 ml gluten free broth (1300 ml hot water and 1 tablespoon gluten free broth)
1 bay leaf
1/8 - 1/2 teaspoon cayenne pepper
salt and pepper to taste
2 sprigs of dill, remove the stems/stalks
1 bunch of parsley (10 sprigs), remove the stems/stalks
Peel potatoes and celery, cut into large cubes. Heat oil in a deep saucepan, add onion and fry until golden. Add garlic and fry for about a minute. Add broth, add potatoes, celery, bay leaf and cayenne pepper. Simmer covered about 10 - 15 minutes, until the potatoes are soft. Take out the bay leaf. Add parsley and dill, blend everything. Season soup with salt and pepper.
1 1/2 large celery root (900 g)
500 g potatoes
2 - 3 tablespoons oil
1 onion, peeled and diced
3 garlic cloves, finely chopped
1300 ml gluten free broth (1300 ml hot water and 1 tablespoon gluten free broth)
1 bay leaf
1/8 - 1/2 teaspoon cayenne pepper
salt and pepper to taste
2 sprigs of dill, remove the stems/stalks
1 bunch of parsley (10 sprigs), remove the stems/stalks
Peel potatoes and celery, cut into large cubes. Heat oil in a deep saucepan, add onion and fry until golden. Add garlic and fry for about a minute. Add broth, add potatoes, celery, bay leaf and cayenne pepper. Simmer covered about 10 - 15 minutes, until the potatoes are soft. Take out the bay leaf. Add parsley and dill, blend everything. Season soup with salt and pepper.