Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

piątek, 15 maja 2015

Surówka brokułowa z rzodkiewką i pomidorem. Broccoli salad with radish and tomato.


3 - 4 porcje
1 brokuł (500 g)
5 rzodkiewek
250 g pomidorów koktajlowych

dressing:
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
2 łyżeczki musztardy bezglutenowej
2 łyżeczki miodu
pieprz

Wszystkie składniki dressingu połącz, dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem. Brokuł podziel na cząstki/różyczki. Zagotuj wodę, dodaj brokuł i gotuj 3 minuty od ponownego zagotowania wody. Odcedź. Posiekaj brokuł na drobne kawałki, mają przypominać ryż. Pomidory i rzodkiewkę umyj. Pomidory pokrój na połówki a rzodkiewkę w plasterki i na pół. Wymieszaj warzywa razem,dodaj dressing i ponownie wymieszaj. Przepis ze strony the food club
Sałatkę podaję z usmażonym karpiem.


3 - 4 servings
1 broccoli (500 g)
5 radishes
250 g of cherry tomatoes

dressing:
3 tablespoons of oil
2 tablespoons of lemon juice
1 large clove of garlic, pressed
2 teaspoons of gluten-free mustard

2 teaspoons of honey
pepper

Combine all dressing ingredients, mix well and season with pepper. Split broccoli into particles / florets. Boil water, add the broccoli and cook 3 minutes from the re-boil of the water. Drain. Chop broccoli into small pieces, it looks like rice. Wash tomatoes and radishes. Cut tomatoes in half and radish into slices and then in half. Mix vegetables together, add the dressing and mix again. Recipe from:
the food club
I serve the salad with fried carp.