4 porcje /scroll down to the English version/
1700 g arbuza
250 g sera feta
1/2 czerwonej cebuli
3 gałązki mięty, listka
sok z dwóch limonek
2 łyżki oliwy pierwszego tłoczenia
pieprz do smaku
Obierz i cienko pokrój w piórka cebulę, umieść w małej misce. Wyciśnij sok z dwóch limonek i skrop sokiem czerwoną cebulę. Odstaw.
Usuń skórkę i pokrój arbuz w kostkę, usuń pestki. Pokrój ser feta w kostkę.
Umyj miętę i grubo posiekaj.
Połącz arbuz z serem feta, miętą, oliwą, czerwoną cebulą wraz z sokiem z limonki.
Delikatnie wymieszaj składniki i dopraw pieprzem.
Inne przepisy z arbuzem / Other recipes with watermelon
1700 g watermelon
250 g feta cheese
1/2 red onion
3 sprigs of mint, leaves
juice of two limes
2 tablespoons of virgin oil
pepper to taste
Peel and thinly slice the onion, place in a small bowl. Juice the two limes and pour the juice over the sliced onions. Reserve.
Remove the rind and cut the watermelon into cubes, remove seeds. Cut the feta cheese in cubes.
Wash the mint and chop coarsely.
Connect the watermelon with feta cheese, mint, olive oil and the lime juice with the onions.
Toss the ingredients gently to combine, add ground black pepper to your taste.