/scroll down to English version/
4 - 5 porcji
120 g mieszanki sałat
3 pomidory, pokrojone w kostkę
1 duży ogórek, obrany i pokrojony w kostkę
1/2 dużej czerwonej cebuli, pokrojona w piórka
250 - 300 g serka wiejskiego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sos czosnkowy
200 g jogurtu greckiego
3 łyżki majonezu , użyłam wegański
3 małe ząbki czosnku lub 1 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
4 łyżki wody
Wszystkie składniki sosy połącz i dokładnie wymieszaj. Sałatę opłucz i osusz. w misce układaj warstwami: sałatę, pomidor, połowę sosu czosnkowego, ogórek, czerwona cebulę, sos czosnkowy, ser wiejski i na wierzchu szczypiorek.
4 - 5 servings
120 g lettuce mix
3 tomatoes, diced
1 large cucumber, peeled and diced
1/2 large red onion, cut into feathers
250 - 300 g cottage cheese
2 tablespoons chopped chives
garlic sauce
200 g Greek yogurt
3 tablespoons mayonnaise, I used vegan
3 small cloves of garlic or 1 1/2 teaspoon of granulated garlic
4 tablespoons water
Combine all the ingredients of the sauces and mix thoroughly. Rinse and dry the lettuce. Layer in a bowl: lettuce, tomato, half a garlic sauce, cucumber, red onion, garlic sauce, cottage cheese and chives on top.
120 g lettuce mix
3 tomatoes, diced
1 large cucumber, peeled and diced
1/2 large red onion, cut into feathers
250 - 300 g cottage cheese
2 tablespoons chopped chives
garlic sauce
200 g Greek yogurt
3 tablespoons mayonnaise, I used vegan
3 small cloves of garlic or 1 1/2 teaspoon of granulated garlic
4 tablespoons water
Combine all the ingredients of the sauces and mix thoroughly. Rinse and dry the lettuce. Layer in a bowl: lettuce, tomato, half a garlic sauce, cucumber, red onion, garlic sauce, cottage cheese and chives on top.