1 brokuł
1,5 jabłka, pokrojone w kliny
1 duża surowa marchewka, pokrojona w słupki
3 garście orzechów włoskich
4 łyżki suszonej żurawiny
4 łyżki bezglutenowego majonezu
2 łyżki oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia.
Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ugotuj na parze (zalecane dla brokuła), około 10 minut. Brokuł podziel na małe cząstki, wymieszaj z jabłkiem, marchewką, orzechami włoskimi i suszoną żurawiną. Na końcu dodaj majonez i oliwę, ponownie delikatnie wymieszaj.
2 servings
1 broccoli
1.5 apples, cut into wedges
1 large raw carrot, cut into bars
3 handfuls of walnuts
4 tablespoons of dried cranberries
4 tablespoons of gluten-free mayonnaise
2 tablespoons of extra virgin olive oil
Wash broccoli, divide into florets. Steam the broccoli (recommended for broccoli) about 10 minutes. Divide broccoli into small particles, mix with apple, carrot, walnuts and dried cranberries. At the end, add mayonnaise and olive oil, stir again gently.