2 porcje
4 nóżki kurczaka, pałki
sól, pieprz
2 łyżeczki przyprawy zioła toskańskie (płatki pomidorowe, sól, bazylia, czosnek, oregano, cebula, pietruszka)
folia do pieczenia
sałatka kalafiorowa
400 g kalafiora
1 granat
40 g kiełek słonecznika
dressing
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
pieprz
Kurczaka umieść w foli do pieczenia, dodaj zioła toskańskie, dopraw pieprzem i solą, wymieszaj wszystko i zamknij worek. Piecz kurczaka 60 minut w 190 stopniach Celsjusza bez termoobiegu.
Zagotuj wodę, dodaj kalafior i gotuj od ponownego zagotowania wody około 10 minut. Odcedź, kalafior podziel na kawałki. Oliwę połącz z sokiem z cytryny i miodem, dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem.
Kalafior wymieszaj z kiełkami słonecznika i granatem, polej dressingiem. Podawaj z upieczonym kurczakiem.
2 servings
4 chicken legs, batons
salt, pepper
2 teaspoons of Tuscan herbs (tomato flakes, salt, basil, garlic, oregano, onion, parsley)
baking foil
Cauliflower salad
400 g of cauliflower
1 pomegranate, grains
40 g of sunflower sprout
dressing
3 tablespoons of oil
2 tablespoons of lemon juice
1 teaspoon of honey
pepper
Place chicken in foil for baking, add the Tuscan herbs, season with pepper and salt, mix everything and close the bag. Bake the chicken for 60 minutes at 190 degrees Celsius without air flow.
Boil water, add cauliflower and cook from re-boil the water for about 10 minutes. Drain the cauliflower and split into pieces. Combine oil with lemon juice and honey, mix well and season with pepper.
Mix cauliflower with sunflower sprouts and pomegranate, pour over the dressing. Serve with baked chicken.