Dla 2 osób.
90 mix sałat z rukolą
1 + 1/2 grejpfrut
350 g mięsa z kurczaka
3 łyżki pestek dyni
sól
Musztardowo - grejpfrutowy dressing
sok z 1/2 grejpfruta
2 łyżki oliwy
3/4 łyżki musztardy bezglutenowej, łagodna
3/4 łyżki miodu
świeżo zmielony pieprz
sól, opcjonalnie
Sałatę umyj, osusz i przełóż na talerze. Obierz grejpfruta i pokrój na duże kawałki. Kurczaka ugotuj w małej ilości wody z szczyptą soli,około 10 minut. Ugotowanego kurczak pokrój na kawałki, połóż na sałatę. Dodaj grejpfruta i posyp pestkami dyni. Polej dressingiem. Zużyłam 3/4 ilości przygotowanego dressingu.
For 2 people.
80 g lettuce mix
1 + 1/2 grapefruit
350 g chicken meat
3 tablespoons of pumpkin seeds
salt
Mustard - grapefruit dressing
juice of half a grapefruit
2 tablespoons of oil
3/4 tablespoons of gluten-free mustard
3/4 tablespoons of honey
freshly ground pepper
salt, optionally
Prepare the dressing. Squeeze the juice of half a grapefruit. Add olive oil, mustard and honey to juice. Mix all well to obtain a smooth sauce. Season with pepper.
Wash lettuce, dry and place on the plates. Peel grapefruit and cut into large pieces. Cook chicken meat in water with pinch of salt, about 10 minutes. Cut chicken into pieces, put it on the salad. Add grapefruit and sprinkle with pumpkin seeds. Pour dressing. I used 3/4 amount of the prepared dressing.