Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Sałatka Tatiany. Tatiana's salad.



4 jajka
1 średniej wielkości por
200 - 250 g selera konserwowego, bez zalewy
300 g szynki
220 g kukurydzy z puszki (1 puszka)
250 g ananasa z puszki (1 puszka)
320 g fasoli z puszki, bez zalewy (1 puszka)
pieprz i sól
3 płaskie łyżki majonezu bezglutenowego

Por umyj i pokrój w kostkę. Zalej syropem z ananasa i odstaw na 20 minut. Potem odcedź. Jajka ugotuj na twardo. Pokrój w kostkę. Szynkę i ananasa pokrój w kostkę. Wymieszaj seler z szynką, porem, kukurydzą, fasolą, jajkami i ananasem. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj. Podawaj po 45 minutach.


4 eggs
1 medium leek
200 - 250 g of celery, canned in vinegar, without sauce
300 g of ham
220 g of corn, canned
250 g of pineapple, canned
320 g of canned beans, without sauce
pepper and salt

3 level tablespoons of gluten-free mayonnaise

Wash leek and cut into cubes. Pour pineapple syrup and set aside leek for 20 minutes. Then drain. Cook hard boiled eggs. Cut into cubes. Cut ham and pineapple into cubes. Mix celery with ham, leeks, corn, beans, eggs and pineapple. Add mayonnaise and season with salt and pepper, mix everything again. Serve salad after 45 minutes.