Wielkopolska Wytwórnia Żywności Profi (http://www.profi.com.pl/) to czołowy na polskim rynku producent pasztetów, dań gotowych i konserw mięsnych. Wykorzystane są składniki tylko najwyższej jakości, świeże przyprawy i warzywa, bez sztucznych dodatków. Polecam pasztety dworskie Premium, oczywiście bezglutenowe. Zawartość mięsa to 45%, wątroby 18%. Zawiera jajka. Cena za opakowanie to około 5 zł, cena za skład.
Pasztet dworski z kaczką, skład: mięso z kaczki 25%, tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 20%, wątroba z kurcząt 18%, jaja, cebula, sól, czosnek, przyprawy.
Pasztet dworski z jeleniem, skład: mięso z jelenia 25%, tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 20%, wątroba z kurcząt 18%, jaja, cebula, sól, czosnek, przyprawy.
Pasztet dworski z dzikiem, skład: mięso z dzika 25%, tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 20%, wątroba z kurcząt 18%, jaja, cebula, sól, czosnek, przyprawy.
Pasztet dworski z królikiem, skład: mięso z królika 25%, tłuszcz wieprzowy, mięso z kurczaka 20%, wątroba z kurczaka 18%, jaja, cebula, sól, czosnek, przyprawy.
Pasztet dworski z gęsią, skład: mięso z gęsi 25%, tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 20%, wątroba z kurcząt 18%, jaja, cebula, sól, czosnek, przyprawy.
Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
wtorek, 13 października 2015
Sałatka z rzodkwią. Salad with radish.
100 g miks sałat
150 g białej rzodkwi
5 rzodkiewek
1 słodkie jabłko
dressing:
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka bezglutenowej musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżeczka miodu
Wszystkie składniki dressingu połącz i wymieszaj dokładnie. Sałatę umyj i osusz. Jabłka, rzodkiew i rzodkiewkę umyj. Pokrój w cienkie plasterki. Na talerzu umieść sałatę, na to połóż rzodkiew, rzodkiewkę i jabłko. Polej sałatę dressingiem.
Sałatkę podaję z usmażoną wątróbką.
400 - 500 g drobiowej wątróbki
1/2 cebuli
oliwa do smażenia
sól do smaku
Wątróbkę umyj, osusz. Cebulę obierz, pokrój w kliny. Na patelni podgrzej olej, dodaj wątróbkę i cebulkę, smaż około 10 minut na średnim ogniu. Pod koniec smażenia dopraw wątróbkę solą.
100 g of lettuce mix
150 g of white radish
5 radishes
1 sweet apple
dressing:
3 tablespoons of oil
2 tablespoons of lemon juice
1 tablespoon of gluten-free mustard and mustard seeds
1 teaspoon honey
Combine all dressing ingredients and mix thoroughly. Wash and dry the lettuce. Wash apples and radish. Cut them into thin slices. On a plate place the lettuce, put radishes and an apple. Pour dressing.
I've served a salad with fried liver.
400 - 500 g of chicken livers
1/2 onion
oil for frying
salt to taste
Wash liver, dry. Peel onion, cut into wedges. Heat oil in a frying pan, add the liver and the onion, fry about 10 minutes over medium heat. At the end of frying season liver with salt.
Subskrybuj:
Posty (Atom)