/scroll down to English version/
20 - 22 sztuk
4 jajka
180 g bezglutenowej mąki z ciecierzycy
70 g bezglutenowej mąki ryżowej
300 g erytrytolu (lub 250 g cukru)
1 1/2 - 2 płaskie łyżeczki mielonego anyżu
Ubij jajka na białą pianę stopniowo dodając erytrytol, tak jak na biszkopt. Dodaj mąkę i anyż, delikatnie wymieszaj. Masa powinna być gęsta. Blachę wyłóż pergaminem. Nakładaj niewielkie krążki o średnicy 6 cm, zostawiając pomiędzy każdym odstępy. Tak przygotowane ciastka odstaw na 10 godzin w ciepłe miejsce, ciastka powinny z wierzchu być suche. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 160 stopni Celsjusza bez termoobiegu przez 15 minut, aż ciastka zaczną się rumienić. Nie piecz zbyt długo, bo ciastka będą twarde.
20 - 22 pieces
4 eggs
180 g gluten-free chickpea flour
70 g gluten-free rice flour
300 g erythritol (or 250 g sugar)
1 1/2 - 2 flat teaspoons ground anise
Whisk eggs into white foam, gradually adding erythritol as you would for a sponge cake. Add flour and anise, mix gently. The mass should be thick. Cover the baking tray with parchment. Put small discs 6 cm in diameter, leaving a space between each. Leave prepared cookies for 10 hours in a warm place, the cookies should be dry on the outside. Put in a preheated oven, bake at 160 degrees Celsius without air flow for 15 minutes, until the cookies begin to blush. Do not bake too long, because the cookies will be hard.
4 eggs
180 g gluten-free chickpea flour
70 g gluten-free rice flour
300 g erythritol (or 250 g sugar)
1 1/2 - 2 flat teaspoons ground anise
Whisk eggs into white foam, gradually adding erythritol as you would for a sponge cake. Add flour and anise, mix gently. The mass should be thick. Cover the baking tray with parchment. Put small discs 6 cm in diameter, leaving a space between each. Leave prepared cookies for 10 hours in a warm place, the cookies should be dry on the outside. Put in a preheated oven, bake at 160 degrees Celsius without air flow for 15 minutes, until the cookies begin to blush. Do not bake too long, because the cookies will be hard.