/scroll down to English version/
2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 duża cukinia, pokrojona w kostkę (lun 1 1/2 małej)
1 duża, czerwona papryka pokrojona w kostkę
100 g świeżego szpinaku
500 ml mleka kokosowego, minimum 80 %
1 łyżeczka tymianku
1 1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
125 g bezglutenowego makaronu tagliatelle
Makaron ugotuj aldente.
Na patelni podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj cukinię, czerwoną paprykę i kurczaka, curry, imbir, kurkumę, tymianek i paprykę. Smaż około 10 minut. Dodaj mleczko kokosowe i szpinak, gotuj na małym ogniu 15 minut.
Na talerzu umieść makaron i polej zupę.
2 chicken breasts, diced
1 onion, finely chopped
2 cloves of garlic, pressed
1 large zucchini, diced (or 1 1/2 small)
1 large, red pepper, diced
100 g of fresh spinach
500 ml coconut milk, minimum 80%
1 teaspoon of thyme
1 1/2 teaspoons of curry powder
1/2 teaspoon of turmeric
1/2 teaspoon of ginger
1/2 teaspoon of sweet pepper
1/4 teaspoon of cayenne pepper
125 g of gluten-free tagliatelle
Cook pasta, aldente.
In a frying pan, fry onion and garlic. Add zucchini, red pepper and chicken, curry, ginger, turmeric, thyme and paprika. Fry for about 10 minutes. Add coconut milk and spinach and simmer for 15 minutes.
Put the pasta on the plate and pour over the soup.