/scroll down to the English version/
6 dużych buraków
przyprawa do kiszenia (łodyga kopru, ziarno gorczycy, czosnek, korzeń chrzanu, liść laurowy)
woda
sól
4 słoiki o pojemności 750 ml
Zagotuj 3 litry wody, dodaj 3 łyżki soli i dokładnie wymieszaj, odstaw do ostygnięcia.
Buraki dokładnie umyj, odetnij korzonki, pokrój na ćwiartki. Do każdego słoika wsyp 1 łyżkę przyprawy do kiszenia, włóż buraki i zalej letnią wodą z solą, zakręć słoiki i odstaw w ciepłe miejsce na 7 dni. Potem przenieść słoiki w chłodne miejsce. Kiszone buraki są gotowe po koło 3 miesiącach. Możesz dodać po 1 łyżce startera - soku z kiszonej kapusty.
6 large beets
pickling spice (dill stalk, mustard seed, garlic, horseradish root, bay leaf)
water
salt
4 jars with a capacity of 750 ml
Boil 3 liters of water, add 3 tablespoons of salt and mix thoroughly, leave to cool.
Wash the beets thoroughly, cut off the roots, cut beets into quarters. Put 1 tablespoon of pickling spice into each jar, put the beets in and pour over lukewarm water with salt, close the jars and leave in a warm place for 7 days. Then move the jars into a cool place. Pickled beets are ready after about 3 months.
pickling spice (dill stalk, mustard seed, garlic, horseradish root, bay leaf)
water
salt
4 jars with a capacity of 750 ml
Boil 3 liters of water, add 3 tablespoons of salt and mix thoroughly, leave to cool.
Wash the beets thoroughly, cut off the roots, cut beets into quarters. Put 1 tablespoon of pickling spice into each jar, put the beets in and pour over lukewarm water with salt, close the jars and leave in a warm place for 7 days. Then move the jars into a cool place. Pickled beets are ready after about 3 months.