2 porcje
400 g mięsa wieprzowego, gulaszowe
2 łyżki bezglutenowego sosu sojowego tamari
1 łyżeczka sosu rybnego
3/4 łyżeczki suszonego imbiru
3/4 łyżeczki suszonego czosnku
1/2 mała cebula, obrana, pokrojona w małą kostkę
oliwa z oiwek do smażenia
200 g nieugotowanego makaronu ryżowego, cienkie wstążki
sól
380 g mrożonego brokuła
sól
Mięso pokrój na kawałki, dodaj sos tamari, sos rybny, imbir i czosnek, dokładnie wymieszaj i odstaw na dwie godziny. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj cebulę i mięso, smaż kilka minut na dużym ogniu. Potem zmniejsz ogień i duś 20 minut dodając małe ilości wody.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w wodzie z szczyptą soli (5 minut). Odcedź i przełóż na talerze. Brokuł gotuj w wodzie 3-4 minuty z szczyptą soli, odcedź. Dodaj brokuł do mięsa, wymieszaj i duś kilka minut. Przełóż na talerze.
2 servings
400 g pork, goulash
2 tablespoons gluten-free tamari soy sauce
1 teaspoon fish sauce
3/4 teaspoon dried ginger
3/4 teaspoon dried garlic
1/2 small onion, peeled, cut into small cubes
olive oil for frying
200 g uncooked rice noodles, thin ribbons
salt
380 g frozen broccoli
salt
Cut meat into pieces, add tamari sauce, fish sauce, ginger and garlic, mix thoroughly and leave for two hours. In a skillet, heat olive oil, add onions and meat, fry a few minutes on high heat. Then reduce the heat and simmer pork for 20 minutes by adding small amounts of water.
Cook pasta according to package directions in water with a pinch of salt (5 minutes). Drain and place on the plates. Cook broccoli 3-4 minutes in water with a pinch of salt, drain. Add broccoli to the meat, stir and simmer a few minutes. Transfer to plates.