Surówka
2 duże marchwie
1 + 1/2 jabłka
40 g rukoli
Dressing
2 łyżki jogurtu greckiego
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
3/4 - 1 łyżka musztardy
1 łyżeczka miodu
pieprz
1 kilogram kurzej wątróbki
1/2 dużej cebuli pokrojona w kliny
oliwa do smażenia
Wszystkie składniki dressingu połącz i wymieszaj, dopraw pieprzem. Marchew i jabłko obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Wymieszaj warzywa z rukolą i dressingiem. Podawaj sałatkę po upływie pół godziny. Wątrobę smaż na oliwie około 20 minut, w połowie smażenia dodaj cebulę. Pięć minut przed końcem smażenia podlej watróbkę 70 ml wody, dopraw solą i pieprzem. Wątróbkę należy zawsze solić pod koniec smażenia, by nie zrobiła się twarda.
Salad
2 large carrots
1 + 1/2 apples
40 g of arugula
Dressing
2 tablespoons of Greek yogurt
3 tablespoons of oil
2 tablespoons of lemon juice
3/4 - 1 tablespoon of mustard
1 teaspoon of honey
pepper
1 kilogram of chicken livers
1/2 large onion cut into wedges
oil for frying
Combine all dressing ingredients and mix well, season with pepper. Peel carrot and apple, grate using large mesh. Mix vegetables with arugula and dressing. Serve the salad after half an hour. Fry liver in oil about 20 minutes, in the middle of the frying add onion. 5 minutes before the end of frying pour 70 ml of water, season liver with salt and pepper. When you fry the liver, you should always add the salt at the end of cooking, it would not do a hard.