Nie jadam jogurtów smakowych, używam w kuchni tylko jogurt grecki.
Ziemniaki (w tym mąkę ziemniaczaną) spożywam 1 - 2 razy w tygodniu lub rzadziej.
Nie używam margaryn do smarowania pieczywa.
Nie używam mleka z laktozą, stosuje mleko kokosowe i mleko bez laktozy. Od czasu do czasu stosuje kwaśną śmietanę lub śmietanę kremówkę.
Do wypieków stosuje tylko mąki bezglutenowe.
Pije czystą wodę mineralną. Nie pije wód smakowych, bo to napoje smakowe z sztucznymi aromatami.
Do dressingów stosuje olej z lnianki, a do smażenia olej z oliwek pierwszego tłoczenia i masło.
Suplementuje witaminę D3 + K2, a od czasu do czasu tran i Omega-6, kompleks witamin B, żelazo, selen i cynk, witaminę A i E.
Polecam pyłek kwiatowy.
Nie kupuje cukierków, batoników i ciast, nie kupuje smakowych przekąsek.
Słodycze - musli owocowe, granola, miód, gorzka czekolada, domowe wypieki.
Updated food pyramid.
I do not eat flavor yogurt, I use only Greek yogurt.
I consume potatoes (including potato flour) 1 - 2 times a week or less.
I do not use margarine.
I do not use milk with lactose, I use coconut milk or lctose free milk. From time to time I use sour cream or heavy cream.
I only use gluten-free flour.
I drink pure mineral water. Do not drink flavored waters, because are flavored with artificial flavors.
To dressing I use camelina oil, to frying I use virgin olive oil and butter.
I take vitamin D3 + K2, and occasional fish oil and Omega-6, vitamin B complex, iron, selenium, zinc, vitamin A and E.
I would recommend pollen.
I do not buy candy bars, cakes and flavored snacks.
Sweets - fruit muesli, granola, honey, dark chocolate, homemade baking.