/scroll down to the English version/
1 porcja
40 ml białego rumu*
6 listek mięty
1/2 limonki, pokrojona na pół
1 łyżeczka cukru trzcinowego
kostki lodu
gazowana woda
W wysokiej szklance z grubym szkłem umieść listki mięty, cukier i rum. Ugnieć tłuczkiem listki mięty i cukier. Dodaj ćwiartki limonki i ugnieć, by wycisnąć sok. Wypełnij szklankę kostkami lodu do wysokości 3/4. Napełnij wodą mineralną do pełna szklankę. Wymieszaj delikatnie.
*niektórzy proponują zamiast rumu dodać tequilę
1 serving
40 ml white rum*
6 mint leaves
1/2 lime, cut in half
1 teaspoon cane sugar
ice cubes
sparkling water
In a tall glass with a thick glass place mint leaves, sugar and rum. Muddle everything, crushing the mint as you go – you can use the end of a rolling pin for this. Add lime and squeeze juice using the end of a rolling pin. Fill the glass with ice cubes up to a 3/4 height. Fill with mineral water a full glass. Mix gently.
40 ml white rum*
6 mint leaves
1/2 lime, cut in half
1 teaspoon cane sugar
ice cubes
sparkling water
In a tall glass with a thick glass place mint leaves, sugar and rum. Muddle everything, crushing the mint as you go – you can use the end of a rolling pin for this. Add lime and squeeze juice using the end of a rolling pin. Fill the glass with ice cubes up to a 3/4 height. Fill with mineral water a full glass. Mix gently.