Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
poniedziałek, 1 lipca 2019
Mrożona herbata owocowa. Fruit Ice Tea.
/scroll down to the English version/
1 porcja
1 1/2 łyżki herbaty z suszu owocowego (jabłko, jagody, aronia, kwiat hibiskusa, owoce czarnego bzu)
180 ml wrzącej wody
2 łyżeczki syropu z agawy
1/4 dojrzałej gruszki, pokrojona w kostkę
1/2 plasterka pomarańczy, przekrojony na pól
3 - 4 kostki lodu
W szklance umieść herbatę owocową, zalej gorącą wodą, dodaj syrop z agawy i wymieszaj. Odstaw do przestudzenia.Wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem dodaj do herbaty pomarańczę, gruszkę i kostki lodu. Podawaj od razu.
1 serving
1 1/2 tablespoons tea with dried fruit (apple, forest blueberries, chokeberry, hibiscus flower, elderberry fruit)
180 ml boiling water
2 teaspoons agave syrup
1/4 ripe pear, cut into cubes
1/2 slice orange, cut in half
3 - 4 ice cubes
Put fruit tea in a glass, pour hot water, add agave syrup and mix. Set aside to cooling. Put in the fridge for a minimum of 2 hours. Before serving, add orange, pear and ice cubes to the tea. Serve immediately.
Subskrybuj:
Posty (Atom)