100 g miks sałaty
3 pomarańcze
1 fenkuł/koper włoski
1 granat, ziarna
1 łyżka masła
sól, pieprz
dressing
sok z 1/2 pomarańczy
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka ostrej musztardy, bezglutenowa
1 łyżeczka miodu
1 łyżka tahini
pieprz
alergeny: gorczyca, sezam
Wszystkie składniki dressingu połącz i dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem. Fenkuł umyj, pokrój poziomo w plastry. Podsmaż na maśle około 5 minut, dopraw sola i pieprzem. Pomarańcze obierz i pokrój w plastry. Na talerzu umieść poszarpaną sałatę, na to układaj pomarańcze i podsmażony fenkuł. Polej dressingiem i posyp ziarnami granatu.
3 servings
100 g of mix lettuce
3 oranges
1 fennel
1 pomegranate
1 tablespoon of butter
salt, pepper
dressing
juice of 1/2 orange
2 tablespoons of oil
1 teaspoon of gluten-free mustard
1 teaspoon of honey
1 tablespoon of tahini
pepper
allergens: mustard, sesame
Combine all dressing ingredients and mix well, season with pepper. Wash fennel, cut horizontally into slices. Fry in butter for about 5 minutes, season with salt and pepper. Peel orange and cut into slices. On a plate, place shredded lettuce, then the oranges and the fennel. Pour over the dressing and sprinkle with pomegranate seeds (grains).