/scroll down to English version/
3 porcje
12 - 14 zielonych szparag
400 g (około 12) truskawek
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki bezglutenowego majonezu
2 1/2 łyżki soku z cytryny
3 łyżeczki maku
Jogurt wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i makiem. Odstaw.
Szparagi pokrój na kawałki, ugotuj w wodzie ze szczyptą soli. Gotuj 8 - 10 minut.
Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój na połówki.
W misce umieść szparagi, truskawki i polej dressingiem jogurtowym. Delikatnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, potem podawaj.
3 servings
12 - 14 green asparagus
400 g (about 12) strawberries
4 tablespoons of natural yogurt
2 tablespoons gluten-free mayonnaise
2 1/2 tablespoons lemon juice
3 teaspoons of poppy seeds
Mix yogurt with mayonnaise, lemon juice and poppy seeds. Set aside.
Cut asparagus into pieces, boil in water with a pinch of salt. Cook 8 - 10 minutes.
Wash strawberries, remove the stems, cut into halves.
Place the asparagus, strawberries and yoghurt dressing in a bowl. Mix gently. Leave for half an hour, then serve.