1 granat
1 duże jabłko, pokrojone w kostkę
3 łyżki kolendry (6 gałązek), posiekana,
1/3 czerwonej cebuli, pokrojona w drobną kostkę
1 chilli lub jalapeno, drobno posiekane, bez pestek
sok z 1 limonki
1/4 łyżeczki zmielonego kminu
Awokado przekrój na pół, obróć wokół pestki, usuń pestkę. Oddziel miąższ awokado od skórki za pomocą łyżki. Pokrój awokado w kostkę. Dodaj do awokado ziarna granatu, jabłko, kolendrę, czerwoną cebulę i chilli, wymieszaj. Skrop sokiem z limonki, dopraw kminem i ponownie wymieszaj. Możesz podawać po 15 minutach.
2 avocados
1 pomegranate
1 large apple, diced
3 tablespoons of coriander (6 sprigs), chopped,
1/3 red onion, cut into small cubes
1 jalapeno or chilies, finely chopped, seedless
juice of 1 lime
1/4 teaspoon of ground cumin
Cut in half avocado, turn it around the stone (pit), remove the stone. Separate the avocado pulp from skins with a spoon. Cut the avocado into cubes. Add to the avocado pomegranate seeds, apple, coriander, red onion and chilli, mix all. Sprinkle with lime juice, season with cumin and mix again. You can serve after 15 minutes.
See also / Polecam również:
Guacamole na dwa sposoby. Two ways guacamole.
(Guacamole with mango and pomegranate, Guacamole with pineapple and cucumber)