/scroll down to English version/
3 porcje
2 garście miksu sałat
2 garście rukoli
1 dojrzałe awokado, pokrojone w duże kawałki
1 1/2 grejpfruta, obrany i podzielony na cząstki
1 fenkuł, pokrojony w plastry, opcjonalnie
dressing
5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta
3 łyżki oliwy z lnu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka prażonej cebuli
mała szczypta soli
świeżo zmielony pieprz do smaku
Wymieszaj wszystkie składniki dressingu razem do połączenia.
Miks sałat i rukolę opłucz, osusz. Dodaj awokado, grejpfruta i fenkuł, delikatnie wymieszaj. Dodaj dressing i ponownie wymieszaj. Podawaj po 30 minutach.
3 servings
2 handfuls of lettuce mix
2 handfuls of arugula
1 ripe avocado, cut into large pieces
1 1/2 grapefruit, peeled and sectioned
1 fennel, sliced, optional
dressing
5 tablespoons of freshly squeezed grapefruit juice
3 tablespoons of flax oil
1 teaspoon of mustard
1 teaspoon of honey
1 teaspoon of onion
a small pinch of salt
freshly ground pepper to taste
Mix all dressing ingredients together until combined. Rinse and dry lettuce mix and rocket. Add avocado, grapefruit and fennel, mix gently. Add dressing and mix again. Serve after 30 minutes.