600 g wieprzowiny, pokrojona w duże kawałki
1 cebula
2 średniej wielkości pietruszki
20 g suszonych grzybów, prawdziwki
2 łyżki koncentratu grzybowego, firmy Skwierawski
500 ml bulionu warzywnego bezglutenowego
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia
240 g nieugotowanej gryki
Suszone grzyby mocz w niewielkiej ilości ciepłej wody, około 2 godzin. Grykę ugotuj w wodzie z dwiema szczyptami soli, 15 minut. Odcedź.
Pietruszkę i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj cebulę i mięso gulaszowe, smaż około 10 minut. Dodaj pietruszkę, suszone grzyby i bulion. Duś gulasz około 40 minut na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
3 servings
600 g pork, cut into large pieces
1 onion
2 medium parsley
20 g of dried mushrooms, boletus
2 tablespoons of mushroom paste
500 ml of gluten-free vegetable
salt and pepper to taste
oil for frying
240 g of uncooked buckwheat
Soak dried mushroom in a small amount of hot water, about 2 hours. Cook buckwheat in water with two pinches of salt, 15 minutes. Drain.
Peel parsley and onion, cut into cubes. In a skillet, heat oil, add onion and stew meat, fry about 10 minutes. Add parsley, soaked dried mushrooms and gluten-free broth. Simmer stew for about 40 minutes over low heat. Season with salt and pepper to taste.