4 dzwonki ryby amur (500 - 600 g)
sól, pieprz do smaku
3 łyżki panierki do ryb Fish coating, bezglutenowa*
3 łyżki bułki tartej bezglutenowej lub mąki ryżowej*
oliwa do smażenia
2 jabłka
1/2 dużego pora
3 garście sałaty, mix z szpinakiem
2 płaskie łyżki majonezu bezglutenowego
1 płaska łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY).
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Por dokładnie umyj, pokrój w plasterki a potem na połówki. Postrzęp sałatę na małe kawałki. Połącz jabłka, sałatę i por, dodaj majonez i jogurt, wymieszaj. Dopraw solą i i pieprzem. Rybę posyp solą i pieprzem, obtocz w panierce z mąką i smaż na oliwie na złoty kolor, około 3 minuty z każdej strony. Podawaj rybę z surówką.
2 servings
4 pieces of grass carp fish (500 - 600 g)
salt and pepper to taste
3 tablespoons fish coating of Balviten, gluten-free*
3 tablespoons breadcrumbs gluten-free or rice flour*
oil for frying
2 apples
1/2 large leek
3 handfuls of lettuce, mix with spinach
2 level tablespoons gluten-free mayonnaise
1 level tablespoon natural yogurt
salt and pepper to taste
* I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).
Peel apple, remove seeds, cut into cubes. Wash leek thoroughly, cut into slices then in half. Tear the lettuce into small pieces. Combine apples, lettuce and leeks, add mayonnaise and yogurt, mix well. Season with salt and pepper. Sprinkle fish with salt and pepper, coat with fish coating and flour, fry in olive oil until will be golden brown, about 3 minutes on each side. Serve the fish with the apple salad.