/scroll down to the English version/
Jeżeli zostanie Tobie ciecierzyca z puszki, bo potrzebowałaś aquafaby, to warto zrobić zdrową przekąskę.
2 puszki ciecierzycy, razem 480 g netto po odsączeniu zalewy
3 łyżki oliwy
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
2/3 łyżeczki kurkumy
2/3 łyżeczki granulowanego czosnku
2/3 łyżeczki ziół prowansalskich, opcjonalnie
szczypta mielonego chilli
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 º C bez termoobiegu. Przygotuj blachę wykładając ją papierem do pieczenia.
Ciecierzycę wypłucz i odsącz na sicie, następnie wysyp na papierowy ręcznik i osusz.
Przenieść
ją na blachę i piecz 10 minut w nagrzanym piekarniku. Po tym czasie
wyjmij ciecierzycę i wymieszaj w misce z pozostałymi przyprawami, solą i oliwą.
Ponownie
wyłóż na blachę i piecz przez 15 minut, aż cieciorka będzie chrupiąca.
If you will remain a chickpea from a can, because you needed an aquafaby, it's worth making a healthy snack.
2 cans of chickpeas, total 480 g net without pouring
3 tablespoons oil
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon smoked paprika
1 teaspoon sweet paprika
2/3 teaspoon turmeric
2/3 teaspoon granulated garlic
2/3 teaspoon Provencal herbs, optional
a pinch of ground chilli
Preheat oven to 200 degree C without air flow. Prepare the baking tray by laying it with baking paper.
Rinse chickpeas and drain on a sieve, then put onto a paper towel and dry.
Transfer it to a baking tray and bake for 10 minutes in a preheated oven. After this time, remove the chickpeas and mix in a bowl with the spices, salt and oil.
Put on the baking tray again and bake for 15 minutes until the chickpeas are crispy.
If you will remain a chickpea from a can, because you needed an aquafaby, it's worth making a healthy snack.
2 cans of chickpeas, total 480 g net without pouring
3 tablespoons oil
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon smoked paprika
1 teaspoon sweet paprika
2/3 teaspoon turmeric
2/3 teaspoon granulated garlic
2/3 teaspoon Provencal herbs, optional
a pinch of ground chilli
Preheat oven to 200 degree C without air flow. Prepare the baking tray by laying it with baking paper.
Rinse chickpeas and drain on a sieve, then put onto a paper towel and dry.
Transfer it to a baking tray and bake for 10 minutes in a preheated oven. After this time, remove the chickpeas and mix in a bowl with the spices, salt and oil.
Put on the baking tray again and bake for 15 minutes until the chickpeas are crispy.