5 twardych jabłek
70 g płatków owsianych, bezglutenowe
70 g płatków gryczanych, bezglutenowe
60 g cukru trzcinowego lub brązowego
1 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika
80 g miękkiego masła
Wydrąż jabłka. W misce wymieszaj płatki owsiane i gryczane z cukrem i przyprawą piernikową. Dodaj masło i wymieszaj. Masę z płatkami podziel na 4 części. Przełóż do wydrążonych jabłek. Jabłka ułóż na tacy do pieczenia, wstaw do piekarnika i piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu (165 z termoobiegiem), aż jabłka będą miękkie.
5 hard apples
70 g oatmeal flakes, gluten-free
70 g buckwheat flakes, gluten-free
60 g cane or brown sugar
1 1/3 teaspoons gingerbread spice
80 g soft butter
Hollow apples. In a bowl, mix oatmeal and buckwheat flakes with sugar and gingerbread spice. Add butter and mix. Divide the mass with flakes into 4 parts. Transfer to hollowed apples. Arrange apples in a baking tray, put in the oven and bake for 30 minutes in an oven preheated to 180 Celsius degrees without air flow (165 with air flow), until the apples are soft.
70 g oatmeal flakes, gluten-free
70 g buckwheat flakes, gluten-free
60 g cane or brown sugar
1 1/3 teaspoons gingerbread spice
80 g soft butter
Hollow apples. In a bowl, mix oatmeal and buckwheat flakes with sugar and gingerbread spice. Add butter and mix. Divide the mass with flakes into 4 parts. Transfer to hollowed apples. Arrange apples in a baking tray, put in the oven and bake for 30 minutes in an oven preheated to 180 Celsius degrees without air flow (165 with air flow), until the apples are soft.