2 porcje. koszt 18 zł.
50 g miksu sałat z roszponką
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka octu winnego
1 + 1/2 grejpfrut czerwony
1 awokado
250 g mieszanki owoców morza (kalmary, krewetki, omułki)
sok z 1/2 cytryny
pieprz, sól
1 ząbek czosnek, rozgnieciony
oliwa do smażenia
Dressing
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
sok z 1/2 grejpfruta
1 łyżeczka cukru
1 mały ząbek czosnku, rozgnieciony
świeżo zmielony pieprz
Owoce morza skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem, dodaj czosnek i dokładnie wymieszaj.
Wszystkie składniki dressingu połącz ze sobą i wytrząsaj w zamkniętym słoiczku aż uzyskasz jednolity sos. Dopraw pieprzem do smaku.
Awokado obierz, pokrój w kliny, wymieszaj z połową dressingu. Grejpfruta obierz, podziel na kliny, usuń błonę. Owoce morza usmaż na oliwie, około 5 minut. Połącz łyżkę oliwy z łyżeczką octu winnego, skrop mieszaniną sałatę. Przełóż sałatę na talerze, na sałacie ułóż grejpfruta i awokado, posyp owoce morza, skrop połową dressingu. Podawaj od razu.
2 servings.
50 g of mix lettuce with rapunzel
1 tablespoon olive oil
1 teaspoon vinegar
1 + 1/2 red grapefruit
1 avocado
250 g of a mixture of seafood (squid, prawns, mussels)
juice of 1/2 lemon
pepper, salt
1 clove garlic, crushed
oil for frying
Dressing
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon vinegar
juice of 1/2 grapefruit
1 teaspoon sugar
1 small clove garlic, crushed
freshly ground pepper
Sprinkle seafood with lemon juice, season with salt and pepper, add the garlic and mix thoroughly.
Connect all dressing ingredients together and shake in a closed jar until you get a homogeneous sauce. Season with pepper to taste.
Peel avocado, cut into wedges and mix with half of the dressing. Peel grapefruit, split into wedges, remove the membrane. Fry seafood in olive oil, about 5 minutes. Combine a tablespoon of olive oil with a teaspoon of vinegar, sprinkle the lettuce with a mixture. Put the lettuce on plates, place the grapefruit and the avocado on the lettuce, put the seafood, sprinkle with half of the dressing. Serve immediately.