/scroll down to English version/
2 - 3 porcje
90 g jarmużu, bez łodyg
150 g borówek
50 g słonecznika, użyłam prażony z solą
dressing
3 łyżki oleju lnianego
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki syropu z agawy lub klonowego
1 łyżeczka suszonej cebuli
sól i pieprz do smaku
W małym słoiczku wymieszaj wszystkie składniki dressingu.
Jarmuż umyj i osusz. Poszarp na kawałki. W misce wymieszaj jarmuż, borówki i słonecznik. Dodaj dressing i wymieszaj delikatnie. Odstaw na godzinę, potem podawaj.
2 - 3 servings
90 g kale, without stalks
150 g blueberries
50 g sunflower, I used roasted with salt
dressing
3 tablespoons flax oil
2 tablespoons apple cider vinegar2 tablespoons agave or maple syrup
1 teaspoon dried onion
salt and pepper to taste
Mix all the dressing ingredients in a small jar.
Wash kale and dry. Tear/shred to pieces. Mix kale, blueberries and sunflower in a bowl. Add dressing and mix gently. Let stand for an hour, then serve.
90 g kale, without stalks
150 g blueberries
50 g sunflower, I used roasted with salt
dressing
3 tablespoons flax oil
2 tablespoons apple cider vinegar2 tablespoons agave or maple syrup
1 teaspoon dried onion
salt and pepper to taste
Mix all the dressing ingredients in a small jar.
Wash kale and dry. Tear/shred to pieces. Mix kale, blueberries and sunflower in a bowl. Add dressing and mix gently. Let stand for an hour, then serve.