/scroll down to English version/
spód120 g bezglutenowej skrobi kukurydzianej
40 g bezglutenowej maki ryżowej
35 g bezglutenowej mąki gryczanej
100 g masła klarowanego, zimne
1 jajko 5 łyżek mleka kokosowego, minimum 80%
szczypta soli
nadzienie
300 g szpinaku
1 cebula, pokrojona w słupki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sól, pieprz do smaku
3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
150 g śmietany 18%
4 jajka
3 ugotowane jajka, pokrojone w plastry o grubości 1 cm
Wszystkie składniki ciasta na spód połącz i ugnieć. Owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum pół godziny.
Na patelni zeszklij cebulę, dodaj czosnek i szpinak, duś wszystko około 3 minuty. Zestaw z ognia, dopraw solą.
Jajka wymieszaj z śmietaną, dopraw solą, pieprzem i gałka muszkatołową.
Ciasto rozwałkuj, przełóż na formę. Na ciasto włóż szpinak, zalej masą jajeczną. Na wierzchu umieść ugotowane jajko. Tartę piecz w nagrzanym piekarniku do 185 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 165 stopni Celsjusza z termoobiegiem i piecz jeszcze 25 minut.
Podawaj po 15 minutach.
crust
120 g of gluten-free corn starch
40 g of gluten-free rice flour
35 g of gluten-free buckwheat flour
100 g of ghee, cold
1 egg
5 tablespoons coconut milk, minimum 80%
pinch of salt
filling
300 g of spinach
1 onion, cut into sticks
2 cloves of garlic
2 tablespoons of olive oil salt and pepper to taste
3/4 teaspoon of nutmeg
150 g of cream 18%
4 eggs
3 boiled eggs, cut into slices 1 cm thick
Combine all the dough ingredients and knead. Wrap in food wrap and put in the fridge for a minimum of half an hour.
Soften the onion in a frying pan, add garlic and spinach, stew for about 3 minutes. Set from the fire, season with salt.
Mix eggs with cream, season with salt, pepper and nutmeg.
Roll out the dough, transfer it to the form. Put the spinach on the dough, pour over the egg mixture. Place the boiled egg on top. Bake the tart in a preheated oven to 185 degrees Celsius with air flow. After 10 minutes, reduce the temperature to 165 degrees Celsius with air flow and bake for 25 minutes more. Serve after 15 minutes.
Soften the onion in a frying pan, add garlic and spinach, stew for about 3 minutes. Set from the fire, season with salt.
Mix eggs with cream, season with salt, pepper and nutmeg.
Roll out the dough, transfer it to the form. Put the spinach on the dough, pour over the egg mixture. Place the boiled egg on top. Bake the tart in a preheated oven to 185 degrees Celsius with air flow. After 10 minutes, reduce the temperature to 165 degrees Celsius with air flow and bake for 25 minutes more. Serve after 15 minutes.