Tym razem naprawdę coś prostego i mało pracochłonnego.
160 g nieugotowanego ryżu basmati
2 jabłka
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki miodu (jeżeli lubisz bardzo słodkie dania, dodaj więcej miodu)
mielony cynamon
Ryż ugotuj w wodzie z szczyptą soli, około 10 minut, odcedź. Jabłka umyj, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Sok z cytryny wymieszaj z miodem, połącz z tartym jabłkiem. Na talerzu umieść ryż, na to połóż jabłko i posyp cynamonem.
This time, really something simple and not very time-consuming.
160 g of uncooked basmati rice
2 apples
2 tablespoons of lemon juice
2 teaspoons of honey (if you like very sweet dish add more honey)
ground cinnamon
Cook rice in water with a pinch of salt, about 10 minutes, drain. Wash apples, grate using big mesh. Mix lemon juice with honey, then combine with grated apple. On a plate, place the rice, then put an apple and sprinkle with cinnamon.
Inna propozycja / Another suggestion: